Πολύ πριν αποφοιτήσω από την ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είχα ήδη αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ με παιδιά ανεξάρτητα της ειδικότητας που θα ακολουθούσα. Όντας παιδί εκπαιδευτικών από οικογένεια με δασκάλους πολλές γενιές πίσω, η αγάπη μου για τα παιδιά είναι σχεδόν έμφυτη αφού όλες οι συζητήσεις και οι έννοιες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι γύρω από αυτά.

Έτσι μετά την υπηρεσία υπαίθρου στην Βοιωτία για 1.5 έτος, που κατά την διάρκειά της υπηρέτησα και στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, αποφάσισα να ειδικευθώ στην Χειρουργική Οφθαλμολογία ξεκινώντας από το κομμάτι που με ενδιέφερε και στόχευα εξαρχής να εξασκήσω, δηλαδή την Παιδοφθαλμολογία, στο “Νοσοκομείο Παίδων Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα. Δεν θα σταματήσω να εκφράζω την  ευγνωμοσύνη μου στους σπουδαίους δασκάλους που είχα την τύχη να γνωρίσω εκεί και κοντά τους να ασκηθώ και να αποκτήσω ανεκτίμητη εμπειρία τόσο στην εξειδικευμένη παιδοφθαλμολογική εξέταση όσο και στην χειρουργική αποκατάσταση παιδοφθαλμολογικών νοσημάτων, αφού παιδιά με οφθαλμολογικά προβλήματα όλης της γκάμας της παθολογίας της όρασης έφθαναν  καθημερινά εκείνη την περίοδο στο παιδοφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου, απ’ όλη την Ελλάδα. Από το 2012 έως και το 2014 ασκήθηκα δε επιπλέον στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση της αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας πρόωρων νεογνών, στις μονάδες προώρων του ίδιου παιδιατρικού νοσοκομείου.

Από το 2016 έχω την τιμή να εκλέγομαι ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού. Στόχος η ενεργός μου συμμετοχή στις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των παιδοφθαλμολογικών παθήσεων. Ιδιαίτερος στόχος η συμβολή στην ενημέρωση γονιών, παιδιάτρων και συναφών παιδοειδικοτήτων για την αναγκαιότητα ένταξης των παιδοφθαλμολογικών ελέγχων στις εξετάσεις ρουτίνας νεογνών- βρεφών και παιδιών με βάση τις διεθνώς αποδεκτές οδηγίες (Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας – Βασιλικό Βρετανικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας). Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μελλοντικούς ενήλικες χωρίς σοβαρά προβλήματα όρασης – και όχι μόνο αφού η όραση επιδρά σε όλους τους τομείς ανάπτυξης από την γέννηση και σε όλη την παιδική ηλικία.

folidi

“Κάλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν”

hgiatros2

Συνέχισα με την ειδίκευσή μου στην Οφθαλμολογία ενηλίκων στο “Ιπποκράτειο Γενικό νοσοκομείο Αθηνών” χωρίς ποτέ να απογαλακτιστώ πραγματικά από την παιδοφθαλμολογία. Και εδώ είχα την τύχη να συναντήσω παλαιότερους συναδέλφους  που εκτός των άλλων μοιράστηκα μαζί τους την αγάπη για την διαρκή ενημέρωση και γνώση σε τομείς της οφθαλμολογίας που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια μεγάλη τεχνολογική και διαμέσου αυτής και επιστημονική εξέλιξη.

Από το 2010 έως και σήμερα είμαι επιμελήτρια του Οφθαλμολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων, στην Αθήνα. Από το 2012 έως και σήμερα συνεργάζομαι με την “Αθηναϊκή Γενική Κλινική” στελεχώνοντας το Παιδιατρικό της τμήμα που συστάθηκε την ίδια χρονιά, υποστηρίζοντάς το σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση παιδοφθαλμολογικών νοσημάτων νεογνών, βρεφών και παιδιών. Από το 2014 είμαι επιμελήτρια του παιδοφθαλμολογικού τμήματος του Παιδιατρικού νοσοκομείου του ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του μαιευτηρίου του “Γαία”.

Από το 2001 είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, με το μεγαλύτερο ποσοστό  ανακοινώσεων και διαλέξεων σε οφθαλμολογικά συνέδρια καθώς και των δημοσιεύσεών μου σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά έντυπα, να αφορούν παιδοφθαλμολογικά κυρίως θέματα. Συμμετείχα δε, σε μεταφράσεις αγγλόφωνων οφθαλμολογικών συγγραμμάτων στα ελληνικά.